Harjoitusajat Postituslista Aikiken Instagramissa Youtube

Aloittaminen

Yleensä kaikki aloittavat harjoittelun peruskurssin kautta, mutta jos sinulla on aiempaa kokemusta, niin voit aloittaa myös ilman peruskurssia. Kursseja järjestetään kaksi kertaa vuodessa: syksyllä aloitus syys-lokakuussa ja keväällä aloitus tammi-helmikuussa.

Varusteet

Kurssit aloitetaan verkkareissa ja T-paidassa. Myöhemmin voit hommata asiaankuuluvat varusteet. Itsepuolustuksessa käytämme housuja ja t-paitaa. Muissa lajeissa voi olla lajikohtaisia asuja.

Aikikenin sääntöjä:

Hygienia

Oppilaan on pidettävä harjoitusasunsa siistinä ja poistettava ennen harjoitusta sormukset, kello, kaulakorut ja muut ylimääräiset esineet, jotka saattavat aiheuttaa vahinkoja. Kynnet on pidettävä lyhyenä. Älä tule harjoituksiin kipeänä! Sairaana harjoittelu ei ole järkevää, joten tule treeneihin vasta kun olet täysin terve!

Kädet ja jalat pestään aina ennen harjoituksia!

HUOM! Veriteitse tarttuvaa tauti on este harjoittelulle! Sinun tulee ilmoittaa ohjaajallesi välittömästi, mikäli epäilet sairastavasi tällaista tautia.

Käytös

Opettajan ohjeita on noudatettava nopeasti ja täsmällisesti. Oikean budohengen säilyttämiseksi kaikkia tunteenpurkauksia on vältettävä. Kiukku, halveksunta ja pilkanteko eivät kuulu salille. Vetäjällä on oikeus poistaa harjoituksista henkilö, joka ei noudata näitä ohjeita. Oppilas, joka käyttää opetettuja taitoja toisten ihmisten vahingoittamiseen ilman selvää itsepuolustuksen tarvetta määrätään väliaikaiseen harjoituskieltoon tai erotetaan koulusta kokonaan. Harjoittelun tärkeimmät tavoitteet ovat: luonteen vahvistuminen, vilpittömyys, peräänantamattomuus, kohteliaisuus ja itsehillintä.

Vakuutukset

Hoida vakuutukset kuntoon. Harjoituksissa jokainen on vastuussa itsestään. Aikiken Ry ei vakuuta jäseniään, vaan jokainen hankkii vakuutuksensa itse.

Maksut

Aikiken dojon aikuisten jäsenmaksut

 • 1.erä 600€/vuosi
 • 2.erää 325€
 • 4.erää 175€
 • Vierailumaksu 7€ / harjoitus
 • Maksulaput viitteen kera saat salilta.

Maksut sisältää:

 • lajikohtaiset ohjatut ja suunnitellut harjoitukset. Salillamme etenet nopeasti ja varmasti jos osallistut aktiivisesti harjoituksiin.
 • Voit harrastaa samalla jäsenmaksulla useampaa lajia. Uuden lajin aloituksesta maksat jäsenenä puolikkaan kurssimaksun.
 • Noin 800. Kirjan taistelu, itsepuolustus ja kamppailu-urheilu kirjaston käytön. Kirjoja voi lukea ja tutkia salilla, niitä ei voi lainata kotiin.
 • Varusmiespalvelun ajan harjoittelu on ilmaista. ( ei koske siviilipalvelusta ).

Aikido Junioreiden harjoittelumaksut

 • Vuosi 300€
 • Puolivuotta 165€
 • Jos samasta perheestä käy kolme perheenjäsentä nuorin saa harjoitella ilmaiseksi. Kurssimaksu on kuitenkin suoritettava.

Peruskurssit alkavat kaksi kertaa vuodessa Aikidossa, Escrimassa. P.D.F.S.:ssä & Aikido Junioreissa.
Tenshinsho-den Katori Shinto ryuhun pääsee joko suosituksella tai erikseen hakemalla. Ohjeet pyydettäessä.
Jujutsu ryhmään pääsevät asiasta kiinnostuneet seuran jäsenet yhteydenoton kautta.

Ohjeita uuden kamppailulajin aloittajalle.

Valitse laji, joka kiinnostaa sinua

Vain sinun kiinnostuksellasi on merkitystä, ei kaverisi. On hyvä listata syyt, miksi haluat harjoitella kamppailulajeja. Onko motiivisi oppia itsepuolustusta? On mahdollista oppia tekemään tekniikoita fyysisesti vahvempaa vastustajaa vastaan, mutta tällaisia taitoja ei voi oppia viikonloppukurssilla. Oikea taito syntyy vuodattamalla hikeä ja joskus jopa verta ja tekniikoiden oppiminen vaatii valtavan määrän toistoja.

Tässä on muutamia kysymyksiä, joita voit miettiä.

Haluatko kohottaa kuntoa, kilpailla, hankkia ystäviä, kokeilla jotain uutta lajia. Kiinnostaako sinua vanhat aseet, itämainen kulttuuri tai kasvaa henkisesti? Pidätkö enemmän lyönneistä/potkuista vai painityyppisestä vääntämisestä? Haluatko oppia heittoja, käsilukkoja ja kuristuksia? Haluatko osata torjua aseellisia hyökkäyksiä? Haluatko treenata yksin vai parin kanssa? Urheilu, itsepuolustus vai taistelu?

Kaikkea yllämainittua sisältävää lajia ei ole olemassa ja käytännössä mikään laji ei ole pystynyt todistamaan paremmuuttaan muihin lajeihin. Ei ole tehokkaita lajeja, on vain tehokkaita yksilöitä. Tämän takia on tärkeää valita laji, joka on sinulle sopivin.

Kannattaa ottaa selvää ohjaajan pätevyydestä

Kamppailutaitoja ei voi oppia viikonloppukurssilla tai edes muutamassa vuodessa. Hyvät opettajat ovat treenanneet lajiaan jopa vuosikymmeniä ja omistautuneet lajilleen ja pitävät oppilaidensa kehittymistä tärkeänä. Ei siis kannata tyytyä kursseihin, jossa ohjaajana on henkilö, joka on ollut kamppailulajien parissa vain muutaman vuoden.

Tarkasta harjoitustilat

Harjoitustilojen tulisi olla siistit, turvalliset ja muutenkin asiaan kuuluvat. Hyvällä seuralla on oma sali tai ainakin sopimus jonkun muun seuran tiloista. Muista valita sellainen seura ja laji, jonka harjoitusajat sopivat aikatauluusi.

Harjoittele säännöllisesti

Harjoittelematta jättäminen ei ole kannattavaa, koska jäät muista jälkeen ja sinun on vaikea päästä kärryille. Lisäksi et kehity.