Harjoitusajat Postituslista Aikiken Instagramissa Youtube

Harjoitusajat >

Aikiken ry
Cygnaeuksenkatu 9
40100 JYVÄSKYLÄ

Lisätietoja kursseista, leireistä ja muista
tilaisuuksista voi kysellä seuran
pääopettajalta Kai Koskiselta.

014-211900 / Aikiken dojo tai 040-514 5099 / Kai Koskinen

Sähköposti: aikikendojo@gmail.com

Aikiken Ry

1993-1999

Aikiken Ry perustettiin tammikuussa 1993. Harjoitteleminen aloitettiin monitoimitalon tiloissa. Vuonna 1994 Aikiken ry avasi ensimmäisen oman dojonsa lähelle keskustaa kahvila Ruthin yläkertaan Kilpisenkadulle. Alussa Aikikeniin kuului vain Aikido ja Muso shinden ryu Iaido, mutta pian lajimäärä lähti kasvuun. Hontai Yoshin ryu ja junnu-aikido aloitettiin 1994. Vuoden 1995 alussa piti etsiä uusi sali kun vanhaa odotti purkutuomio. Uusi tila löytyi Kauppakadun yläpäästä, mutta tilat olivat valitettavasti liian pienet. Jo puolen vuoden päästä saimme häädön, koska tilat myytiin. Kesäkuun alussa 1995 muutimme vuokralle nykyisiin tiloihimme Cygnaeuksenkadulle. Vain kuukautta ennen järjestettiin Jyväskylän ensimmäinen Escrima-leiri vetäjänä Kaj Westersund, jonka jälkeen harjoittelu aloitettiin virallisesti. Tai chi tuli mukaan 1999, sitä tosin oli harjoiteltu jo muutama vuosi epävirallisesti.

2001-2005

Vuonna 2001 tammikuussa mukaan otettiin perinteistä ken-jutsua Hyoho niten ichi ryun muodossa ja vain muutamaa kuukautta myöhemmin toukokuussa Tenshin shoden katori shinto ryu aloitettiin Sugawara ha ssa Petteri Sileniuksen alaisuudessa. Vuonna 2002 Kai Koskinen suoritti Tactical Krav Maga ohjaajatutkinnon. Toimintaa pidettiin yllä aina vuoden 2005 loppuun. Alku oli suosittua, mutta sittemmin Krav magan suosion laskettua ja osaksi lajin joustamattoman politiikan vuoksi Kai Koskinen päätti kehittää oman itsepuolustustyylin, jossa eri lajikokemuksien lisäksi otettaisiin huomioon todelliset tilanteet kadulla. Tuloksena oli Practical defensive fighting system (P.D.F.S), joka painottuu vain ja ainoastaan itsepuolustukseen ja harjoitteisiin, jotka kehittävät todellista reagointinopeutta. Lajin suosio on ollut hyvä ja alustavasti yhteydenottoja on tullut muilta paikkakunnilta ja Eestistä. Mainittakoon, että kun laji esiteltiin joulukuussa 2005 kaikki nykyiset harjoittelijat halusivat siirtyä uuden lajin pariin.

2006-2016

Vuoden 2006 tammikuussa pidettiin ensimmäinen P.D.F.S. peruskurssi, johon osallistui 46 ihmistä. Samana vuonna aloitettiin neuvottelut alkuperäiseen linjaan siirtymisestä Katori shinto ryun kohdalta Phill Relnick sensein kanssa. Lukemattomien sähköpostien, puheluiden ja yhden tapaamisen ansiosta Kai Koskinen ja Tommi Friman suorittivat Keppanin (verivala) koulun nykyiselle pääopettajalle Kyoso Shigetoshille 27.5.2006 Relnick sensein suosituksesta. Hontai Yoshin ryu:n treenaaminen lopetettiin vuonna 2011. Vuonna 2012 Kai Koskiselle myönnettiin Tenshinsho-den Katori Shinto ryu Menkyo. Taichi -harjoittelu loppunut dojolla. Kai Koskiselle on myönnetty 10.1.2016 Aikido 5.dan aikikai.

Aikikenin ainutlaatuisuus

Kai Koskinen sai ensimmäisenä pohjoismaalaisena Tenshinsho-den Katori Shinto ryun opetusluvan. Tämä koulukunta on todistettavasti vanhin nykyaikaan selvinnyt samuraisotureiden taistelutaitokoulukunta. Tenshinsho-den Katori Shinto ryu on niin sanottu Sogo bujutsu ryuha. Sogo bujutsu ryuha sisältää useita osa-alueita niin aseellista kuin aseetontakin taistelutekniikkaa ja edellisten lisäksi myös monenlaisia muita taitoja, mitä tuon ajan soturin oli oleellista osata. Modermina budolajina Nishio sensei Aikido on toimivaa ja monipuolista, tarkan irimin (hyökkäykseen sisäänmeno) ja atemi wazan (lyönnit kehon heikkoihin pisteisiin) myötä harjoitteluun tulee myös realismia. Junnu-aikido antaa hyvän pohjan mihin tahansa taistelu- tai kampailulajiin sekä parantaa lasten ja nuorten keskittymistä ja hyvää käytöstä. Filippiineiltä tuleva Escrima tutustuttaa sinut niin pamppujen kuin teräaseiden maailmaan, joista saat tärkeää tietoa veitsen käyttäjien näkökulmasta. Mikäli etsit vain toimivaa itsepuolustuslajia P.D.F.S on sinulle oikea laji. Lue lisää lajeista lajiesittelyistä.

Laaja budokirjasto

Aikikenilta löytyy myös kirjasto jossa on yli 700 teosta taistelu- ja kamppailulajeista. Kirjat eivät ole lainattavissa, mutta ohjaajat saavat lukea teoksia salilla kun sopivat ajasta etukäteen. Myös seuran muille jäsenille ja ulkopuolisille tarjotaan apua jos kyse on esimerkiksi Gradusta tai kirjan tekemisestä.

Hyvä muistaa!

Aikiken ry:n dojolla käy vuosittain lajien ulkomaalaisia huippuopettajia. Harjoitukset ohjataan ammattimaisesti ja oppilaiden kehityksestä pidetään kiinni. Kai Koskinen on ainut jyväskyläläinen budo-opettaja, joka treenaa kuukauden vuodesta japanissa ja on tehnyt näin jo yli kymmenen vuotta. Lisäksi hän vetää leirejä myös ulkomailla.

Tenshinsho-den Katori Shinto ryu

Otake Risuke Minamoto-no-Takeyuki myönsi Kai Koskiselle Shidosha-arvon 15.11.2008
Oikean Tenshinsho-den Katori Shinto ryu:n harjoitteleminen on siis nyt mahdollista suomessa. Lisää Katorista voi lukea koryu.fi sivuilta. Lajiin mukaan haluavat voivat ottaa yhteyttä aikiken dojon sähköpostiin.

Harjoittelijat valikoidaan tarkasti ja harjoittelijoiden odotetaan suhtautuvan harjoitteluun erittäin vakavasti.

Oikeaa Tenshinsho-den Katori Shinto ryu:ta on Suomessa seuraavissa paikoissa.

Jyväskylä pääsali
Mietoinen sali
Helsinki ryhmä
Sastamala henkilö
Pori henkilö
Lahti henkilö
Yhteystietoja voi pyytää tarvittaessa.

Mikäli haluat oppia aitoa ja oikeaa Katori Shinto ryu -koulukuntaa, kaikkia siihen kuuluvia osa-alueita sekä saada tulevaisuudessa koulukuntaan kuuluvat makimono rullat, niin pyri liittymään oikeaan koulukuntaan, joka on Iizasa perheen omaisuutta.
Terveisin Kai Koskinen Suomen chibu-shõ
ps. Valitettavasti emme huoli kaikkia mukaan haluavia. Hakemalla et kuitenkaan menetä mitään.

Tenshinsho-den Katori Shinto ryu virallinen kotisivu

Kai Koskinen -Aikikenin kokenut pääopettaja.

Vyöarvot:

 • Aikido 6. dan 9.1.2023 Arisue Takao sensei
 • Aikido 4. dan 25.6.2001 Nishio Shoji sensei (8.dan aikido Aikikai shihan)
 • Nishio Toho iai 5. dan 28.6.2019 (Shinbukaiku Kai Kaicho Yamada-sensei, Arisue-sensei, Tanaka-sensei)
 • Escrima coach/instructor (level-6) 19.4.2009 Jay Dobrin President of B.I.F.F
 • Tenshinsho-den Katori Shinto ryu Shidossa 5.11.2008 Otake Risuke sensei(Shihan)
 • Tenshinsho-den Katori Shinto ryu Menkyo 10.11.2012 (Otake Risuke sensei Shihan)
 • Takenouchi ryu Bichuden 2.dan 24.6.2022 (Kouno Toshihiro sensei shihan)

Kilpailumenestys:

 • Toyamaryu Iaido MM 1996 3. sija (Italia)
 • Toyamaryu Iaido SM 1996 1. sija
 • Kendo Kyu Cup 1996 3. sija
 • Kendo Kyu Cup 1996 taistelija palkinto
 • Budoka-lehden Taistelijan malja 1997
 • Hontai Yoshin ryu
  Bo jutsu sm 1. sija 95, 96, 97
  Iaitoho 1. sija 97
  jujutsu 2.sija 97

Lajit, joista Kailla on kokemusta:

Hontai Yoshin ryu:

Shoden
Jujutsu 4.dan
Bojutsu 4.dan
Iaitoho 4.dan

Toyama ryu Iaido 1.dan

Eguchi Yoshin ryu:

Jujitsu 1.dan

Kyu tai vastaavia arvoja:

Bujinkan ninpo taijutsu
Kendo
Krav Maga
Muso Shinden ryu Iaido
Heki ryu Kyudo

Lajit joista ei arvoja:

Hyoho Niten Ichi ryu (suomen ensimmäinen Monka sei)
Mugai ryu Iaido

Lyhyitä kokemuksia:

Jukendo
Wu Dang Taichi
Eurooppalainen Jiujitsu

”Kaikista lajeista jotka olen jättänyt taakseni, olen lopettanut tai eronnut omasta päätöksestäni. Minua ei ole ikinä erotettu mistään lajista, koulukunnasta tai liitosta. Tämä lista on lisätty ainoastaoan siksi, että joku ”asiantuntija” on levittänyt huhuja, että minut olisi erotettu joistain lajeista tai ryhmistä.” -Kai Koskinen