Harjoitusajat Postituslista Aikiken Instagramissa Youtube

Aikiken Ry

1993-1999

Aikiken Ry perustettiin tammikuussa 1993. Harjoitteleminen aloitettiin monitoimitalon tiloissa. Vuonna 1994 Aikiken ry avasi ensimmäisen oman dojonsa lähelle keskustaa kahvila Ruthin yläkertaan Kilpisenkadulle. Alussa Aikikeniin kuului vain Aikido ja Muso shinden ryu Iaido, mutta pian lajimäärä lähti kasvuun. Hontai Yoshin ryu ja junnu-aikido aloitettiin 1994. Vuoden 1995 alussa piti etsiä uusi sali kun vanhaa odotti purkutuomio. Uusi tila löytyi Kauppakadun yläpäästä, mutta tilat olivat valitettavasti liian pienet. Jo puolen vuoden päästä saimme häädön, koska tilat myytiin. Kesäkuun alussa 1995 muutimme vuokralle nykyisiin tiloihimme Cygnaeuksenkadulle. Vain kuukautta ennen järjestettiin Jyväskylän ensimmäinen Escrima-leiri vetäjänä Kaj Westersund, jonka jälkeen harjoittelu aloitettiin virallisesti. Tai chi tuli mukaan 1999, sitä tosin oli harjoiteltu jo muutama vuosi epävirallisesti.

2001-2005

Vuonna 2001 tammikuussa mukaan otettiin perinteistä ken-jutsua Hyoho niten ichi ryun muodossa ja vain muutamaa kuukautta myöhemmin toukokuussa Tenshin shoden katori shinto ryu aloitettiin Sugawara ha ssa Petteri Sileniuksen alaisuudessa. Vuonna 2002 Kai Koskinen suoritti Tactical Krav Maga ohjaajatutkinnon. Toimintaa pidettiin yllä aina vuoden 2005 loppuun. Alku oli suosittua, mutta sittemmin Krav magan suosion laskettua ja osaksi lajin joustamattoman politiikan vuoksi Kai Koskinen päätti kehittää oman itsepuolustustyylin, jossa eri lajikokemuksien lisäksi otettaisiin huomioon todelliset tilanteet kadulla. Tuloksena oli Practical defensive fighting system (P.D.F.S), joka painottuu vain ja ainoastaan itsepuolustukseen ja harjoitteisiin, jotka kehittävät todellista reagointinopeutta. Lajin suosio on ollut hyvä ja alustavasti yhteydenottoja on tullut muilta paikkakunnilta ja Eestistä. Mainittakoon, että kun laji esiteltiin joulukuussa 2005 kaikki nykyiset harjoittelijat halusivat siirtyä uuden lajin pariin.

2006-2016

Vuoden 2006 tammikuussa pidettiin ensimmäinen P.D.F.S. peruskurssi, johon osallistui 46 ihmistä. Samana vuonna aloitettiin neuvottelut alkuperäiseen linjaan siirtymisestä Katori shinto ryun kohdalta Phill Relnick sensein kanssa. Lukemattomien sähköpostien, puheluiden ja yhden tapaamisen ansiosta Kai Koskinen ja Tommi Friman suorittivat Keppanin (verivala) koulun nykyiselle pääopettajalle Kyoso Shigetoshille 27.5.2006 Relnick sensein suosituksesta. Hontai Yoshin ryu:n treenaaminen lopetettiin vuonna 2011. Vuonna 2012 Kai Koskiselle myönnettiin Tenshinsho-den Katori Shinto ryu Menkyo. Taichi -harjoittelu loppunut dojolla. Kai Koskiselle on myönnetty 10.1.2016 Aikido 5.dan aikikai.

Aikikenin ainutlaatuisuus

Kai Koskinen sai ensimmäisenä pohjoismaalaisena Tenshinsho-den Katori Shinto ryun opetusluvan. Tämä koulukunta on todistettavasti vanhin nykyaikaan selvinnyt samuraisotureiden taistelutaitokoulukunta. Tenshinsho-den Katori Shinto ryu on niin sanottu Sogo bujutsu ryuha. Sogo bujutsu ryuha sisältää useita osa-alueita niin aseellista kuin aseetontakin taistelutekniikkaa ja edellisten lisäksi myös monenlaisia muita taitoja, mitä tuon ajan soturin oli oleellista osata. Modermina budolajina Nishio sensei Aikido on toimivaa ja monipuolista, tarkan irimin (hyökkäykseen sisäänmeno) ja atemi wazan (lyönnit kehon heikkoihin pisteisiin) myötä harjoitteluun tulee myös realismia. Junnu-aikido antaa hyvän pohjan mihin tahansa taistelu- tai kampailulajiin sekä parantaa lasten ja nuorten keskittymistä ja hyvää käytöstä. Filippiineiltä tuleva Escrima tutustuttaa sinut niin pamppujen kuin teräaseiden maailmaan, joista saat tärkeää tietoa veitsen käyttäjien näkökulmasta. Mikäli etsit vain toimivaa itsepuolustuslajia P.D.F.S on sinulle oikea laji. Lue lisää lajeista lajiesittelyistä.

Laaja budokirjasto

Aikikenilta löytyy myös kirjasto jossa on yli 700 teosta taistelu- ja kamppailulajeista. Kirjat eivät ole lainattavissa, mutta ohjaajat saavat lukea teoksia salilla kun sopivat ajasta etukäteen. Myös seuran muille jäsenille ja ulkopuolisille tarjotaan apua jos kyse on esimerkiksi Gradusta tai kirjan tekemisestä.

Hyvä muistaa!

Aikiken ry:n dojolla käy vuosittain lajien ulkomaalaisia huippuopettajia. Harjoitukset ohjataan ammattimaisesti ja oppilaiden kehityksestä pidetään kiinni. Kai Koskinen on ainut jyväskyläläinen budo-opettaja, joka treenaa kuukauden vuodesta japanissa ja on tehnyt näin jo yli kymmenen vuotta. Lisäksi hän vetää leirejä myös ulkomailla.